Σολομός με άγριο ρύζι και σπανάκι ψητό

Υλικά:

  • 2 φιλέτα σολομού Qualifood
  • 200γρ άγριο ρύζι
  • 2 δέσμες σπανάκι
  • 1 δέσμη φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 λεμόνια
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αφαιρούμε από τη συσκευασία τα δυο φιλέτα σολομού και τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού. Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές.
  3. Αφαιρούμε τους σολομούς από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, τοποθετούμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σπανάκι και τις ψιλοκκομένες ντομάτες. Βάζουμε λίγο αλάτι και τον χυμό από το ένα λεμόνι.
  5. Επίσης στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το άγριο ρύζι μαζί με τον βούτυρο και τον χυμό από το δεύτερο μας λεμόνι.
  6. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, σερβίρουμε!

Καλή σας όρεξη!

Σολομός με φακές σούπα

Υλικά:

  • 4 φιλέτα Qualifood σολομού ψιλοκομμένα
  • 1 κολοκύθι μεγάλο τριμμένο
  • 1 πατάτα μεγάλη τριμμένη
  • 1 καρότο μεγάλο τριμμένο
  • 1 μανιτάρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 500γρ φάκες
  • Χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο (προεραιτικό)

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τις φάκες μας να βράσουν αλλάζοντας 2 φορές το νερό.
  2. Όταν είναι σχεδόν ψημένες, ρίχνουμε και τα λαχανικά.
  3. Όταν ψηθούν τα λαχανικά, προσθέτουμε τον σολομό, το αλατοπίπερο και τον χυμό λεμονιού.
  4. Βράζουμε για ακόμη 2 λεπτά και σερβίρουμε!

Καλή σας όρεξη!